Dierendag bij kattencafe Balthazar

Het is 4 oktober, de dag waarop iedere dierenliefhebber extra stilstaat bij het welzijn van de dieren. Ook onze katten worden dit jaar extra verwend. Wat maakt katten nou echt blij? Onze ervaring is dat het eigenlijk om hele simpele dingen gaat. Lees hieronder wat wij bij Balthazar voor de katten doen dit jaar.

Kiwi wacht op de gasten

Kiwi wacht op de gasten…. En alle aandacht die daarmee samen gaat 😉

Aandacht en tijd

Hoewel onze katten natuurlijk de hele dag voldoende aandacht krijgen van onze gasten, zorgen we op Dierendag voor een extra kroelmoment. Wij hebben tijdens de openingstijden weinig tijd om te knuffelen, en we merken dat de katten er regelmatig om vragen. Aandacht van jullie (de gasten) wordt zeer gewaardeerd, maar Ollie en Pim zijn een beetje eenkennig. Vooral Pim heeft een bijzonder eenkennige fase, gericht op eigenaresse Sanne, en Ollie laat zich het liefst knuffelen door Eva. Helaas zijn Ollie en Pim minder aanhankelijk bij onze gasten. Daar tegenover staat dat Wolfje, Puk, Kiwi en Moes juist graag bij jullie komen knuffelen. In ieder geval zorgen we op Dierendag voor extra knuffelsessies, en jullie helpen ons vast 😉

Is jouw kat aan je gehecht? Dan laat hij/zij dat vast merken door rondjes te cirkelen, expres in de weg te gaan lopen, te gaan liggen op de plek waar jij net de krant hebt opengeslagen of je laptop hebt neergezet. Vandaag mag het allemaal, toch? Even knuffelen en naar het gespin luisteren is goed tegen (werk)stress, dus voor jullie beiden fijn!

Spelen

Katten slapen zo’n beetje de hele dag, maar de zeldzame uren dat ze wakker zijn, moet er gespeeld en gejaagd worden. Op dierendag leggen wij nieuwe speeltjes neer. Dat hoeven geen dure items te zijn. Sterker nog, onze katten lijken zeker zo gelukkig met propjes papier, elastiekjes, een schoenveter en een nieuwe kartonnen doos.

Heeft jouw kat ook een voorliefde voor nieuwe doosjes? Onze katten willen de nieuwe doos eerst goedkeuren. Dat doen ze door er om de beurt, niet geheel zonder strijd, even in te springen. Als iedereen de doos besnuffeld en besprongen heeft, is de interesse ook snel weer verdwenen. Maar het plezier is er niet minder om. Op dierendag zorgen we dus dat er een stapeltje dozen klaar staat.

page2image13659728

Tom is de oudste van de groep, én de kater. Alle eer aan hem om als eerste een nieuwe doos te besnuffelen…

Kattengras & catnip

Omdat onze binnentuin in de wintermaanden gesloten is, geven we de katten op dierendag een plantje kattengras. Zo kunnen ze binnen lekker van het gras knagen. Ook catnip vinden ze leuk. Catnip, een mengsel van gedroogde kruiden zoals kattengras en valeriaan, heeft een stimulerend en kalmerend effect tegelijk. Katten kunnen er behoorlijk heftig op reageren. We zijn benieuwd hoe de nieuwkomers Pim en Puk het vinden. Zij zijn immers nog geen jaar oud en beleven straks hun eerste Dierendag bij Balthazar.

Wat is jouw ervaring met kattengras en catnib?

Verzorging en een snack als beloning

Niet alle katten zitten er op te wachten, maar uiteindelijk is het wel in hun belang: goede vachtverzorging en het bijhouden van de nagels. Vooral langharige katten moeten regelmatig geborsteld worden om klitten en vervilting te voorkomen.

Onze Pim, Puk en Ollie krijgen een extra borstelbeurt. Ollie en Puk ondergaan dat redelijk, maar Pim heeft daar met zijn volle manen meestal niet zo veel zin in. Gelukkig is het Dierendag, en dat is de dag waarop er na de nodige borstel- en knipbeurten uiteraard ook extra lekkere hapjes klaar staan.

page2image13725680
page2image3366016
page3image13748880

Pim en Puk zijn onlangs getrimd en verzorgd door Wendy, expert in kattengedrag en verzorging
(catsonly.nl)

We zijn heel benieuwd wat jij op Dierendag doet om je kat extra te verwennen. Tips en ervaringen zijn dan ook heel welkom. Je kunt je berichtjes in de comments achterlaten.

Tot gauw en een hele fijne dierendag!

page3image13753248

Hier is het uiteindelijk om te doen: snacktime!!

Foto’s: Malu, minimal-u.com

Geef een reactie