De Katten

 

 

 

 

 

 

 

 

Naam: Coco
Leeftijd: 7 maanden
Geslacht: vrouw
Ras: Sphynx
Karakter: spring in ‘t veld
Bijzonderheden: apporteert zichzelf

De eerste bewoner van het kattencafé is een heel bijzondere: een Sphynx.

Het is even wennen, zo’n bijzonder voorkomen, maar inmiddels heeft ze ieders hart gestolen. Ze is een heel mensgerichte kat, erg sociaal en aanhankelijk. Coco is speels. Vooral pennen, propjes papier en kleine frutsels verdwijnen als ze bij haar in de buurt op de grond vallen. Ze apporteert ook voorwerpen. Als ze je aandacht wil, zal ze als een boemerang steeds opnieuw op schoot springen.

In tegenstelling tot wat veel mensen denken, is de naaktkat niet echt haarloos. Coco heeft een fluweelzacht laagje dons. Ook is ze heel warm. Haar lichaamstemperatuur is hoger omdat ze geen dikke vacht heeft die haar beschermt tegen de kou. Ze ligt graag onder warme dekentjes of bij de verwarming, maar het liefst bij je op schoot.

Naam: Bowie
Leeftijd:
7 jaar
Geslacht: dame
Ras: Turkse Van
Karakter: een rasechte diva
Bijzonderheden: is dol op schoenveters

De tweede bewoner van het kattencafé is de temperamentvolle diva Bowie. Ze is doorgeplaatst nadat haar vorige baas ging emigreren. Op zoek naar een plek waar ze veel aandacht krijgt, kwam het kattencafé al snel in beeld als geschikt nieuw huis.

Dat is een schot in de roos. Samen met Coco paradeert ze graag rond, met haar pluimstaart vrolijk zwiepend en haar bijzondere ogen die niets ontgaan.

De Turkse Van staat bekend om zijn pittige karakter. Bowie is wat dat betreft geen uitzondering. Ze is een clown én een acrobaat. Bowie kan kleine bijtjes geven als teken van affectie en speelsheid. Houd daar rekening mee als je haar benaderd.

 

Naam: Tom
Leeftijd: 8 jaar

Geslacht: een echte kerel
Ras: Europese korthaar
Karakter: laidback lazy
Bijzonderheden: maakt een koprol (als je hem goed aait)

Tom is een van origine Roemeense kater. Daar leefde hij op straat, tot hij is opgevangen. Hij is naar Nederland gehaald door Stichting Het Wijze Weeskitten. Eerst heeft hij een tijdje in een gastgezin gezeten.

Tom is een rustige kat die het leven het liefst al snoozend overpeinst. Hij is in het kattencafé omringd door allemaal knappe vrouwen. Daar geniet hij van, maar hij laat de dames ook weten dat hij de baas is. Voor een aai komt hij van zijn favoriete plekjes. Als hij dan op zijn rug rolt, moet je vooral doorgaan.

Naam: Noor
Leeftijd: 9 jaar
Geslacht: vrouw
Ras: Noorse Boskat
Karakter: knuffelbeest
Bijzonderheden: heeft ze zachtste vacht

 

Dit is Noor. Zij is doorgeplaatst omdat haar vorige baas haar meer aandacht en knuffels gunde dan hij haar kon geven. Ze is opgegroeid met veel muziek, maar kan de rust in het café ook erg waarderen. Eigenlijk heeft ze maar één hobby: knuffelen. Als ze niet op schoot ligt, is ze op zoek naar een plek waar ze geaaid wordt.


Namen:
Kiwi en Moes

Leeftijd: geboren op 8 juni
Geslacht: twee zusjes
Ras: Europese korthaar
Karakter: onderzoekend
Bijzonderheden: Uit elkaar te houden door te letten op de witte vlekken. Kiwi heeft rode oortjes, Moes heeft meer witte vlekken. 

Deze twee kleine donderstenen zijn de nieuwste bewoners. Het zijn twee weesjes, afkomstig uit de Achterhoek. Zoals de meeste kittens zijn deze twee snoesjes nieuwsgierig, speels en bijzonder aanhankelijk. Ze vallen soms abrupt, al snurkend, op schoot in slaap. Moes is vooral relaxed, Kiwi is onderzoekend. Wij denken dat Kiwi straks de baas is hier 😉

PARTNERS

Onze katten krijgen biologische brokjes en kattenbakgrit van Yarrah. Ben je benieuwd naar de voordelen van biologische voeding voor je kat, of wil je het eens proberen? Informeer in het café of bij Pet’s Place. Pet’s Place verzorgt tevens het ontvlooien en ontwormen.