De Katten

 

 

 

 

 

 

 

 

Naam: Coco
Geboortedatum: 01-04-2016
Geslacht: vrouw
Ras: Sphynx
Karakter: spring in ‘t veld
Bijzonderheden: apporteert zichzelf

De eerste bewoner van het kattencafé is een heel bijzondere: een Sphynx.

Het is even wennen, zo’n bijzonder voorkomen, maar inmiddels heeft ze ieders hart gestolen. Ze is een heel mensgerichte kat, erg sociaal en aanhankelijk. Coco is speels. Vooral pennen, propjes papier en kleine frutsels verdwijnen als ze bij haar in de buurt op de grond vallen. Ze apporteert ook voorwerpen. Als ze je aandacht wil, zal ze als een boemerang steeds opnieuw op schoot springen.

In tegenstelling tot wat veel mensen denken, is de naaktkat niet echt haarloos. Coco heeft een fluweelzacht laagje dons. Ook is ze heel warm. Haar lichaamstemperatuur is hoger omdat ze geen dikke vacht heeft die haar beschermt tegen de kou. Ze ligt graag onder warme dekentjes of bij de verwarming, maar het liefst bij je op schoot.

 

P5OllieNaam: Ollie
Geboortedatum: 12-02-2018
Geslacht: vrouw
Ras: half rag doll en half Britse Langhaar
Karakter: eigenwijs, maar ook heel erg aanhankelijk als ze er zin in heeft. 

Bijzonderheden: Als Ollie miauwt, klinkt ze als een schor vogeltje. 

Ollie is onze meest recente bewoner. Ze is als een heel kleine kitten bij ons gekomen. Pas negen weken weken was ze, en ze paste zo op je hand. Inmiddels groeit ze uit tot een prachtige kat, met lichte diva- trekjes. Ze doet waar ze zin in heeft. Soms is dat uren slapen, soms wil ze juist graag aandacht en komt lekker bij je knuffelen. Ollie vindt het ook erg leuk om te klimmen en klauteren in de hangbrug en palen buiten. 

Naam: Tom
Geboortedatum: 01-03-2010
Geslacht: een echte kerel
Ras: Europese korthaar
Karakter: laidback lazy
Bijzonderheden: maakt een koprol (als je hem goed aait)

Tom is een van origine Roemeense kater. Daar leefde hij op straat, tot hij is opgevangen. Hij is naar Nederland gehaald door Stichting Het Wijze Weeskitten. Eerst heeft hij een tijdje in een gastgezin gezeten.

Tom is een rustige kat die het leven het liefst al snoozend overpeinst. Hij is in het kattencafé omringd door allemaal knappe vrouwen. Daar geniet hij van, maar hij laat de dames ook weten dat hij de baas is. Voor een aai komt hij van zijn favoriete plekjes. Als hij dan op zijn rug rolt, moet je vooral doorgaan.

Wolfje

Naam: Wolfje
Geboortedatum: 14-09-2017
Geslacht: vrouw
Ras: Hybride Sphynx
Karakter: Knuffelige onzerzoeker
Bijzonderheden: heeft op de gekste plekken grijze fluff

Dit kleine, lieve Sphynxje is onze nieuwste aanwinst. In tegenstelling tot de andere katten komt zij niet uit de opvang of doorplaatsing. We hebben haar bewust gekocht bij cattery Zene Hebe, de fokkerij waar Coco ook vandaan komt. Wij zijn zo verliefd geworden op de Sphynx, dat we graag een soortgenoot van Coco in het café erbij wilden.

Wolfje is een hybride Sphynx. Dat houdt in dat één van haar ouders van een ander ras is. In dit geval een Britse korthaar. Dat zorgt voor een bijzondere blauwgrijze vacht en plukjes haar. We zijn benieuwd hoe zij eruit ziet als ze straks volgroeid is.

Wolfje is een schatje, maar ook een kleine wolf. Ze aast op lekkere hapjes en is nergens bang voor…

 

 

P3-MoeslinksKiwirechts

Namen: Kiwi en Moes
Geboortedatum: 05-06-2017
Geslacht: dames (zusjes)
Ras: Europese korthaar
Karakter: onderzoekend
Bijzonderheden: Uit elkaar te houden door te letten op de witte vlekken. Kiwi heeft rode oortjes, Moes heeft meer witte vlekken 

Deze twee kleine donderstenen zijn bij ons gekomen toen ze op zeer jonge leeftijd weesjes werden. Hoewel ze inmiddels geen echte kittens meer zijn, zijn ze nog steeds nieuwsgierig, speels en bijzonder aanhankelijk. Moes is vooral relaxed, Kiwi is onderzoekend. Maar pas op als je eten besteld, Kiwi houdt het in de gaten… Wij denken dat Kiwi straks de baas is hier 😉

PARTNERS

Onze katten krijgen biologische brokjes en kattenbakgrit van Yarrah. Ben je benieuwd naar de voordelen van biologische voeding voor je kat, of wil je het eens proberen? Informeer in het café of bij Pet’s Place. Pet’s Place verzorgt tevens het ontvlooien en ontwormen.