Over Balthazar

Lieve kattenliefhebbers,

graag willen wij jullie wijzen op een kleine aanpassing in ons beleid, met betrekking tot het aantal kinderen dat wij toelaten in het café: vanaf heden laten wij maximaal drie kinderen toe in het café. 

Het is hartverwarmend om te zien hoe kinderen verwonderd naar de katten kijken, er mee spelen alsof het hun beste vrienden zijn en zelfs tekeningen of cadeautjes meenemen voor hun favoriete katten.

Helaas hebben wij ook gemerkt dat het enthousiasme van kinderen te vermoeiend kan blijken voor onze katten. Omdat, boven alles, het welzijn van de katten ons aan het hart gaat en kattencafé Balthazar in de eerste plaats een paradijs voor de katten dient te zijn, zien wij ons genoodzaakt een limiet te stellen aan het aantal kinderen dat we toelaten.

Om een rustig klimaat voor de katten te waarborgen laten wij vanaf heden niet meer dan 3 kinderen (12 jaar of jonger) toe in het café.

Wilt u zeker zijn van een plekje met uw kind(eren)? Stuur dan een berichtje naar reserveren@kattencafebalthazar of 06 82699393.

We danken u voor uw begrip.

OVER BALTHAZAR

Bij kattencafé Balthazar worden katten opgevangen die een veilig thuis nodig hebben. De katten wonen permanent in het café. Bezoekers mogen met de katten knuffelen en van hun gezelschap genieten. Het is niet de bedoeling dat bezoekers hun eigen kat meenemen. Onze katten zijn ook niet beschikbaar voor adoptie.

DOELSTELLING
Onze doelstelling is om katten het gelukkige, veilige thuis te geven dat ze verdienen. In kattencafé Balthazar komen katten te wonen die zijn opgevangen uit een noodsituatie of katten die door de vorige eigenaar niet meer konden worden verzorgd.

Stichting Het Wijze Weeskitten
Om er voor te zorgen dat we de juiste katten plaatsen, werken we samen met stichting Het Wijze Weeskitten. Zij zetten zich al decennia lang in om katten in nood op te vangen en weten als geen ander welke katten gelukkig gaan worden in kattencafé Balthazar.

Bij de plaatsing wordt goed gekeken naar het karakter en de geschiedenis van de katten. Zijn ze gewend om met andere katten samen te wonen? Zijn ze gewend aan de aanwezigheid van mensen en kinderen? Wil de kat het liefst binnen of buiten rondlopen? Dat zijn belangrijke voorwaarden. Niet alle katten worden gelukkig in een café. En gelukkige katten, dat is waar we het voor doen.

HUISREGELS

Kattencafe Balthazar is dé plek om te knuffelen met katten.

Onze katten zijn geselecteerd om goed met elkaar en met mensen om te kunnen gaan; het blijven echter dieren en contact is altijd op eigen risico. Lees meer over de karakters van alle katten onder het kopje ‘KATTEN’ of in de Kattencourant die op elke tafel te vinden is. Om te waarborgen dat kattencafé Balthazar een harmonieuze en veilig plek is (en blijft) voor onze katten en bezoekers, wensen we de volgende regels in acht te nemen:

Het is niet de bedoeling de katten op te pakken

De katten komen vanzelf op schoot als ze dat willen

Ook katten houden er van om een uiltje te knappen

Laat ze dus lekker liggen als ze slapen en maak ze niet wakker

Onze fotogenieke katten worden graag gefotografeerd

Maar zet wel even je flits uit

De katten mogen niet op tafel komen of van je bord eten

Daar kunnen ze ziek van worden

Katten kunnen gevoelig zijn voor harde geluiden

Let dus een klein beetje op je volume

Dank je wel!